Израелски сили са застреляли палестински боец при сблъсъци, последвали военна операция на

...
Израелски сили са застреляли палестински боец при сблъсъци, последвали военна операция на
Коментари Харесай

Израелските сили са убили палестински боец след сблъсъци на Западния бряг

Израелски сили са застреляли палестински войник при конфликти, последвали военна интервенция на окупирания Западен бряг, съобщи Ройтерс, като се базира на въоръжената формация " Ислямски джихад ".
Израелските въоръжени сили оповестиха, че заподозрени разкрили огън и хвърлили експлозиви по техни сили близо до град Дженин и че бойците отвърнали на огъня и " отчели попадение ".
Палестинското здравно министерство потвърди гибелта на 17-годишен палестинец в региона.  " Ислямски джихад " съобщи, че той е бил член на групировката и твърди, че е бил на 18 години.
В палестинския град Хеброн израелските сили за сигурност арестуваха двама палестинци, за които се твърди, че са разкрили огън от автомобил, вследствие на което през вчерашния ден почина една израелка. Продължава издирването на различен стрелец, който предходната събота умъртви двама израелци в селището Хувара.
Въоръжените сили споделиха, че през миналата нощ са арестували общо 32 палестинци. Насилието на Западния бряг се усили през последните 15 месеца на фона на чести израелски нападения, палестински улични офанзиви и ответни нападения от страна на еврейски заселници, показва Ройтерс.
Перспективите за обновяване на мирните преговори с посредничеството на Съединени американски щати, които целяха основаването на палестинска страна на Западния бряг, в линията Газа и в Източен Йерусалим, остават неразбираеми близо 10 години след спирането им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР